You are currently viewing Novi Punto

Novi Punto

Punto Classic u trendu

Fiat Punto Classic je trenutno najpopularniji automobil u Srbiji. Odlikuju ga čiste linije, nenametljiv stil i proverena udobnost. Tajna uspeha ovog automobila, pored privlačnog stila, sigurno je i u sposobnosti da se prilagodi svakom vozaču, bez obzira na godine, karakter i prethodno iskustvo.

Fiat Punto Classic je prostran, osvetljen, prozračan i funkcionalan automobil. Njegova karoserija ima petoro vrata. Širok je 1.66 m, visok 1.48 m, a dug 3.86 m. Njime je izuzetno lako upravljati i što je izuzetno važno, zbog njegovih dimenzija, lako ga je uparkirati.
Proizvodi se u šest boja: beloj, bordo, bež, svetlo plavoj, srebrnoj i crnoj. Njegovi paketi opreme su Actual, Dinamic i Emotion. Actual je osnovni paket opreme. Na njega se nadovezuje Dinamic, dok je Emotion najopremljeniji paket.
Punto Classic pokreću dva motora –benzinac 1.2 od 60 KS ili dizel 1.3 Multijet od 70 KS. Maksimalne brzine koje razvijaju ovi motori su 155 km/h (benzinski motor), odnosno 164 km/h (dizel motor). Oba motora ispunjavaju EURO 4 normu. Na sto pređenih kilometara benzinski motor troši u proseku oko 5.7 litara, dok dizel motor troši 4.5 litara. Kapacitet prtljažnog prostora je 297 litara, dok je kapacitet rezervoara za benzin je 47, a za dizel 49 litara.
Ovaj automobil igra na dobitnu kartu kojom se proslavio i prvi model koji je bio proizveden: stvoriti proizvod prema željama kupca. Tome u prilog govori gotovo pet miliona prodatih vozila od početka njegove proizvodnje 1993. godine.